Rooma

Kaikki tiet vievät Roomaan… ja niinpä päädyin minäkin sinne. 6.5-11.5 välisenä aikana ehdin nähdä ja kokea paljon kaikenlaista ja Italian pastat ja pizzat pyörivät vieläkin mielessäni…

Ensimmäisenä päivänä Roomassa ensimmäisenä kokemuksenani sain huomata, että laukkuni olikin painavampi kuin olin ajatellut ja sen raahaaminen juna-asemalta hoteliille olikin ensimmäinen koettelemukseni Roomassa. Onneksi hotelli ei kuitenkaan ollut kovin kaukana, joten siitä sitten selvittiin.

Hotelli oli oikein viihtyisä ja todella hyvällä paikalla. Kadun äänet eivät myöskään häirinneet öisin liikaa, joka oli positiivinen yllätys. Henkilökuntakin oli todella mukavaa ja kaikki sujui vaivattomasti. Aamupala oli todella erilainen kuin perinteinen suomalainen aamupala johon olen tottunut, mutta siihen olinkin jo varautunut etukäteen.

Laukkujen viennin jälkeen ensimmäinen päivä Roomassa jatkui ns. antiikin Rooma kierroksella, joka oli mielenkiintoinen ja oli ihanaa nauttia Rooman lämmöstä. Olin odottanut Colosseumin näkemistä ja siinä se sitten olikin, suoraan silmieni edessä. Minulle riitti sen ulkopuolelta ihastelu, koska olin kuullut sisälle jonotuksen olevan aikaa vievää ja niinpä siis päätin käyttää sen ajan tutustuen Roomaan muuten.

Mieleeni Colosseumista sen kauneuden lisäksi jäi se ihmeellinen tunne, kun katsoin tätä upeaa nähtävyyttä ja mietin, että kuinka onkaan mahdollista, että siinä samaisessa paikassa oli kauan sitten vuonna 80 järjestetty verisiä gladiaattoritaisteluita ja metsästysnäytöksiä.

Kierroksen loputtua saimme ensimmäiset jäätelömme, jotka maistuivat varsinkin kävelemisen jälkeen oikein hyvältä. Sen jälkeen meillä olikin sitten vapaa-aikaa.

Vapaa-aikaa yleisesti olisi voinut olla mielestäni hiukan enemmän, koska Roomassa riitti ihmeteltävää. Yhteiset ohjelmat olivat kuitenkin suurimmaksi osaksi mielestäni kivoja vaikkakin esimerkiksi Catacombeissa vierailu oli hiukan pelottavaa.

Vapaa-ajan käytin kierrellen Roomaa, shoppaillen, maistellen eri jäätelömakuja ( Kinder bueno ehdoton lemppari! ) ja ruokia sekä tutustuen paikallisiin, yhdessä Emmin, Isabelin ja Claudian kanssa. Kävimme myös monta kertaa Fontana di Trevi suihkulähteellä, joka oli aivan upea ja ehkä lempi nähtävyyteni Roomassa.

Ehdimme nähdä paljon asioita ja paikkoja. Aiemmin mainitsemani Colosseumin ja Catacombien lisäksi vierailimme Vatikaanissa, jossa meillä oli opastettu kierros, Treseveressä, Cinecitta elokuvastudiolla ja monissa eri kirkoissa.

Katolisen kirkon keskuksessa eli Vatikaanissa ollessamme opastettu kierros oli todella kiva vaikkakin ajoittain oppaamme englannista olikin hieman vaikea saada selvää vahvan aksentin takia.Taide ympärillämme oli niin upeaa, että tuntui, kuin olisi kävellyt taideteoksessa. Elättelimme mielikuvia siitä, että Paavi ilmestyisi nurkan takaa, mutta niin ei kuitenkaan sillä reissulla tapahtunut.

Cinecitta elokuvastudiolla vieraillessamme tutustuimme oppaan kanssa studioon ja siellä tehtyihin elokuviin ja lavasteisiin ja keskityimme erotyisesti käsittelemään kuva- ja valokulmia. Oli ihmeellistä kuulla erilaisista tekniikoista joilla elokuvia tehdään ja lasikuidusta tehdyt lavasteet olivat todella aidon näköiset. Minusta tämä kokemus ja moni muukin Rooman matkalla nähty ja koettu asia liittyivätkin kuvataiteeseen ja ehkä tulevaisuuden matkoilla mielestäni kuvataiteen kurssin voisi liittää samaan pakettiin.

Ruokina nautimme lähinnä pastaa ja pizzaa. Ruoat maistuivat todella hyviltä varsinkin, kun nämä kaksi kuuluvat lempi ruokiini. Jälkiruokana toimi lähes aina jäätelöpallo tai useampikin. Maistoimme myös Tiramisu jälkiruokaa Pompi nimisessä jälkiruoka paikassa ja se oli todella hyvää. Minulla, Emmillä, Isabelilla ja Claudialla oli tapana myös ostaa paikallisesta ruokakaupasta herkkuja hotellihuoneeseen ja nauttia niitä sitten yhdessä illalla.

Roomassa paikalliset ihmiset olivat yleisesti ottaen todella mukavia ja kohteliaita, mutta tuntui kyllä oudolta verrattuna Suomeen, kun ihmiset lähestyivät sinua todella helposti kadulla, tööttäilivät ja saattoivat jopa tarrata käteesi kadulla. Vaikka tämä on kuitenkin Italiassa täysin normaalia, mutta siihen kesti aikansa tottua.

Liikenne Roomassa oli hyvinkin hektistä ja tuntuikin, että sinun oli väisteltävä kadulla meneviä skoottereita ja ahtaillakin kujilla ajavia autoja jatkuvasti. Tuntuikin ihmeelliseltä katsoa kuinka taitavasti italialaiset kuskit pujottelivat tiensä läpi kadun ruuhkista. Käytimme julkisia kulkuvälineitä muutaman kerran ja bussit ja metrot tuntuivat olevan aina todella täynnä ihmisiä. Kokeilimme myös onnea Uber palvelua käyttäen ja se oli todella hyvä kokemus! Tulen tulevaisuudessakin varmasti käyttämään Uberia.

Lopulta viimeisen päivän saavuttua olo oli haikea vaikkakin odotin myös omaa sänkyä ja pastaa ja pizzaakin oli tultu syötyä niin, että riitti. Niinpä Claudian, Isabelin ja Emmin kanssa tuliaiset ostettuani lähdimme kohti lentokenttää ja huomasin taas, että laukkuni oli liian painava.

Kaiken kaikkiaan Rooman matka oli yllättävä, erilaisten tunteiden vuoristorata ja hieno kokemus. Matkaan kuului myös epämukavia hetkiä joihin kuuluivat kipeät jalat ja ns amazing race, josta en itse sen enempää pitänyt. Olen kuitenkin kiitollinen joka hetkestä ja eikös sitä sanotakkin, että hyvät hetket eivät tuntuisi hyvältä jos ei olisi yhtään huonoja hetkiä tasapainottamassa niitä!

Tietoa kirjoittajasta

marianieminen

A place for sharing my adventures in Italy ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *